Network Menu

Stipendier

SWEA Denver har i alla år gett ut stipendier och donationer till olika ändamål.

I överensstämmelse med SWEAs syften och ändamål i våra stadgar, så stödjer, bevarar, främjar och utvecklar SWEAs stipendier och donationer kunskap i svenska språket, svensk kultur och traditioner. SWEA Denvers julmarknad, silent auction och andra inkomstbringande program gör dessa stipendier och donationer möjliga. Stipendiekommitten tar nu emot ansökningar och rekommenderar stipendiater till styrelsen

Stipendier

SWEA Denver Stipendiaten 2018

SWEA Denvers stipendiekommitté har utsett Lauren Sievers som mottagare för 2018 års stipendium med följande motivering:

Lauren är en positiv, bubblig, glad och mycket trevlig tjej som uttrycker sig väl. Hon är en konstnär. Framförallt i keramik, men hon målar också. Lauren går på University of Colorado i Boulder, och planerar att läsa en termin på Uppsala Universitet vårterminen 2019. Hon har redan läst en del svenska kurser på CU, och hon planerar vidare studier i svensk kultur och språk i Uppsala.

Lauren är mycket intresserad av svensk kultur, och ser fram emot att uppleva och inspireras av det svenska landskapet, kulturen och folket. Hon vet redan mycket om keramikens form och stil i Sverige och är ivrig att lära sig mer. Hon har redan tagit kontakt med en konstnär i Stockholm och planerar att göra ett internship där. Hon planerar också att resa och uppleva så mycket av Sverige och dess kultur som hon kan.

Vi upplever att Lauren är väldigt självständig, duktig på att ta egna initiativ och mogen för sin ålder. Hon verkar söka kontakter och vilja skapa nära relationer och gemenskap. Vi tror hon kommer att verkligen utnyttja sin upplevelse och göra det mesta av det.

Lauren har långväga släkt från Island, och hon har släktforskat en del och besökt Island. Hon har också spenderat tid i Danmark, och hon trivs och känner sig hemma i Skandinavien.

Finansiellt kommer stipendiet att göra stor skillnad för Lauren. Hon jobbar två jobb för att kunna gå i skolan och spara pengar till sin resa.

Efter att ha träffat Lauren känner vi starkt att hon kommer att vara en mycket fin ambassadör för Sverige. Hennes upplevelse kommer att inte bara berika hennes liv, men kommer att influera hennes konst och kommer att spridas vidare.

 

Tidigare stipendiater 

Kelsey Fuller (2016)

Megan Jansson (2015)

Katharine Kane (2014).

 

IRS och SWEA Denver

SWEA är sedan starten en ”non-profit public benefit corporation”, eller 501 (c) 3 under IRS regler. Vi får därför skattebefrielse under de särskilda och förmånliga skatteregler som gäller under amerikansk lagstiftning. Denna förmån gäller dock bara så länge vi uppfyller de villkor som IRS ställer och som SWEA förbundit sig till genom vårt registrerade syfte i stadgarna. För att inte riskera vår skattebefrielse och för att förverkliga våra syften och ändamål, är det viktigt att alla donationer och stipendier görs korrekt och godkänns av vår styrelse innan de verkställs.

Future Scholarships

If you are a student at University of Colorado, you can apply for a scholarship to study Swedish language and culture in Sweden. Scholarship application for 2019 will be available early next year. Click here to view the 2019 scholarship application.  Please note that only full and complete applications will be considered for scholarship.