Network Menu

Hur fixar man en SWEA träff?

Är du intresserad av att organisera en SWEA-träff, -fest eller annan aktivitet men är rädd att det blir svårt och krångligt att veta hur man gör så att det blir bra? Det behöver inte alls vara krångligt och alla uppskattar vi när vi blir inbjudna till någon aktivitet och får träffas och umgås med varandra.

Här kommer lite information som kan ge dej insikt i vad som möjligen kan krävas av en organisatör.

Naturligtvis finns det olika nivåer på hur engagerad man behöver vara när man organiserar en aktivitet för en grupp. Dels beror det på hur många som förväntas deltaga och dels på vad för typ av aktivitet det är. Inom SWEA finns alla nivåer och nedan följer några exempel/riktlinjer. Det man behöver tänka på vid alla aktiviteter är att vara tydlig med om det endast är för SWEA-medlemmar (om du är osäker, kolla med styrelsen om deltagarna är SWEA-medlemmar) eller om familj och vänner kan vara med.

Ni som är intresserade av att ordna en träff, tveka inte att fråga styrelsen om råd!

Klicka nedan på det slags evenemang du är intresserad av att ordna för att få förslag på vad du bör tänka på inför arrangemanget.

1
Någon/några har en idé om att t.ex. gå på restaurang, spela minigolf, åka skidor. Eller vill bilda en grupp för ett visst syfte, t.ex. att läsa böcker, sjunga i kör, konst & hantverk, träffas med mamma-barn osv. Info

2
Någon/några vill anordna ett speciellt evenemang för att t.ex. fira Valborg, midsommar, fettisdagen, kräftskiva osv. Eller, en aktivitet som kräver förkunskap inom ett visst område. T.ex. hajka en 14-er, yogapass, eller göra dekorationer till julmarknaden. Info 

3
Någon/några vill anordna ett speciellt evenemang som t.ex. Vårmiddagen. Info

4
Oftast utgår detta från styrelsen som ber någon att vara huvudansvarig MEN det är helt okej att föreslå ett evenemang och vara frivillig ansvarig arrangör. Tex jubileumsmiddagar, regionsmöten, julmarknad (speciella instruktioner finns utformade för detta evenemang), ”get-away-weekend” med hotell/mat/utflykter.Info.