Network Menu

SWEA Denver Stipendiaten 2018: Lauren Sievers

SWEA Denver Stipendiaten 2018

SWEA Denvers stipendiekommitté har utsett Lauren Sievers som mottagare för 2018 års stipendium med följande motivering:

Lauren är en positiv, bubblig, glad och mycket trevlig tjej som uttrycker sig väl. Hon är en konstnär. Framförallt i keramik, men hon målar också. Lauren går på University of Colorado i Boulder, och planerar att läsa en termin på Uppsala Universitet vårterminen 2019. Hon har redan läst en del svenska kurser på CU, och hon planerar vidare studier i svensk kultur och språk i Uppsala.

Lauren är mycket intresserad av svensk kultur, och ser fram emot att uppleva och inspireras av det svenska landskapet, kulturen och folket. Hon vet redan mycket om keramikens form och stil i Sverige och är ivrig att lära sig mer. Hon har redan tagit kontakt med en konstnär i Stockholm och planerar att göra ett internship där. Hon planerar också att resa och uppleva så mycket av Sverige och dess kultur som hon kan.

Vi upplever att Lauren är väldigt självständig, duktig på att ta egna initiativ och mogen för sin ålder. Hon verkar söka kontakter och vilja skapa nära relationer och gemenskap. Vi tror hon kommer att verkligen utnyttja sin upplevelse och göra det mesta av det.

Lauren har långväga släkt från Island, och hon har släktforskat en del och besökt Island. Hon har också spenderat tid i Danmark, och hon trivs och känner sig hemma i Skandinavien.

Finansiellt kommer stipendiet att göra stor skillnad för Lauren. Hon jobbar två jobb för att kunna gå i skolan och spara pengar till sin resa.

Efter att ha träffat Lauren känner vi starkt att hon kommer att vara en mycket fin ambassadör för Sverige. Hennes upplevelse kommer att inte bara berika hennes liv, men kommer att influera hennes konst och kommer att spridas vidare.