Network Menu

Upptäcksresarna

Det var väldigt snårigt att hitta ett datum som passade alla. Till slut var vi i alla fall fyra stycken som lyckades träffas på ”Pino´s Place” 1400 E Hampden Ave.

Utav hela gruppen, så var det bara jag som inte hade rest på sistone. Men, det var ändå fint och värdefullt att vara med eftersom jag tycker om att höra berättelser om platser jag tidigare har besökt, som jag skulle vilja återbesöka eller åka till för första gången.

Ofta hände det att vi pratade om en ort och det visade sig att en av oss hade bott där och kunde fördjupa upplevelserna, eller har släkt och vänner på platser som vi skulle vilja ha inofficiella guider på.

En sak som jag tycker är fantastisk med svenskar är att oftast är det ett folk som gärna besöker andra länder och lär sig om andra kulturer, historia och språk, för att nämna några saker. När jag bodde i Helsingborg och allt som oftast tog en av färjorna för att besöka Helsingör, som verkligen inte räknades som utlandet, så hade de satt upp planscher på stationerna där det stod ”Res, så har du något att berätta”. Och det kunde man, även om man bara hade åkt med färjan till Helsingör fram och tillbaka.

Men, ”riktigt” resande – när vi söker oss till världens alla hörn – tar aldrig slut eftersom jorden numera anses vara rund. Fortsätt att resa och kom med på våra träffar! Vi är många som vill höra era berättelser och det spelar ingen roll om vi andra har varit där, eller inte. Välkomna!

Av: Katarina Van Veen