Network Menu

Sommarens vandringar

Vad har Vandrarna sysslat med på sista tiden? Vandrat förstås! Och det är alltid både glada Sweor och ännu gladare hundar som deltar!

I juni fick vi en jättehärlig dag på Mount Falcon. Sju tjejer och fyra energiladdade hundar gick Mount Falcon Castle Trail som är ca 7 miles. Det är en inte en svår vandringsled, men kroppen kom igång på ett skönt sätt. Prat och skratt med trevliga Sweor gör att kroppen får en extra kick. Väl uppe på toppen tog vi en paus med matsäck och njöt av de vackra vyerna.

I slutet av augusti vandrade vi runt vackra Castlewood Canyon söder om Denver. Den 6 mile långa leden följde först en small flodådra längs en grön dal med höga klippväggar. Stigen tog oss sedan förbi en gammal damm som sprack på 1930-talet och en 30 fot hög vägg med forsande vatten. Med lite pustande tog vi oss sedan upp till klippkanten och belönades med en fantastisk utskikt. Vi laddade batterierna med lunchpaus. På tillbakavägen såg vi ett vattenfall, inte det största i Colorado men ända, ett vattenfall. Hundarna fick svalka sig vid vattnet. Sensommarens hetta – och mindre vatten i flaskorna – gjorde den sista biten lite tuffare, men vi klarade det!

I september begav vi oss till Elk Falls på en 19 km vandring. Det var en strålande dag och bland tallarna såg vi klungor av gula aspar. Höjdpunkten var ett vackert vattenfall och en solig picknick på klipporna där vi njöt av naturens ljud. Elk Falls-vandringen var verkligen en underbar upplevelse.

Och det tar inte slut här! Vi kommer fortsätta våra vandringar så håll ögonen öppna om du vill hänga med nästa gång.

Artikel skriven av Katarina Rönnlund Wright, Lisa Andersson och Anna Hallén