Network Menu

Ordförandens rader

Jaha, då är det dags för det vardagslivet att ta fart igen. Jobb och skola har dragit igång igen efter sommaruppehållet.

Jag har haft en underbar sommar med ett flera veckor långt besök i Sverige. Alltid lika härligt att komma hem för att träffa släkt och vänner men även väldigt härligt att komma hem till Denver och livet här. Det är intressant och härligt att säga att man åker hem och hem i båda riktningarna. Att känna sig hemma i två länder och kulturer.

Här hemma försöker jag hålla igång svenskan med barnen efter sommaren. Jag märker att deras svenska språk börjar färgas av engelskan genom direktöversättningar av ord och uttryck. Vi har som ambition att lösa högläsning tillsammans några gånger i veckan för att fylla på och fräscha upp det svenska ordförrådet. Dottern är assistent i svenska skolan och det hjälper henne att tänka till och utnyttja sin svenska mer.

Om några veckor, 27-30 september, är det dags för Regionsmöte för SWEA MAME och OAME i Dallas. Vi träffas och utbyter tankar och idéer hur vi ska fortsätta att utveckla SWEA och vi delar med oss av de erfarenheter vi har blivit rikare av under våra år inom SWEA. Lite skojsigt blir det på kvällarna också med middagar och aktiviteter. Jag kommer att dela med mig av mina upplevelser och reflektioner i nästa SWEA Nytt och i SWEA Bladet i höst. Har du ideer, frågor eller synpunkter som du vill att jag ska ta upp i detta större forum, hör gärna av dig till mig, lisa.m.jonsson@live.se.

 

Lisa Jonsson

Ordf. SWEA Denver