Network Menu

Lisas rader – Mars

 

Jag vill börja med att tacka alla Sweor som hört av sig och lyckönskat inför ordförandeskapet. Tack! Det betyder så mycket att får höra era uppmuntrande ord och ha ert stöd i ryggen. Det är så härligt att få vara del av en organisation med så mycket positivism och härliga tjejer som stöttar och uppmuntrar varandra.

 

Jag har mina senare år mest rört mig i manligt dominerade kretsar genom utbildning till civilingenjör på KTH och sedan inom olika jobb i IT branschen. Jag har jobbat med utveckling av mjukvara sedan millenieskiftet inom olika branscher och företag. Precis innan jag flyttade till USA för snart 3 år sedan jobbade jag på Nasdaq med projektledning för utveckling av handelssystem för börser. Det var helt klart en omställning att flytta med familjen till Denver, bli hemmafru och hänga med andra hemmamammor. Inte bara en kulturkrock utan också en krock för mig att försöka hitta bekräftelse och utmaningar i den nya tillvaron.

 

Jag engagerade mig från början i mycket volontärarbete på barnens skolor för att skapa rutiner och mening i vardagen. Min lycka var att jag hittade en likasinnad redan under de första veckorna. Under en av träffarna för volontärerna på biblioteket träffade jag en energisk Baskisk kvinna, Jaione. Det visade sig att vi lämnat Europa samma dag, spenderar de första dagarna i Denver på samma hotel. Våra containrar med alla våra ägodelar var på väg på samma båt över Atlanten och och våra barn var lika gamla. Att dessutom min son Alvar och hennes dotter Alba uttalas likadant av en spanskspråkig är bara en rolig detalj.

 

Vi tog tag i vardagen tillsammans, förundrades över det obegripliga i hur vissa saker gjordes här, njöt av den härliga naturen och det fantastiska vädret (Jaione spenderade sina senaste 20 år i England, inte jättesoligt…) och engagerade oss i en non-profit, Hunger Free Colorado, där vi volontärarbetade en gång i veckan. Vi gav varandra bekräftelse och stöttning när det behövdes.

 

Jag hade dessutom SWEA som jag kom i kontakt med ganska omgående efter min flytt hit till Denver. Genom min spanska vännina insåg jag hur lyckligt lottad jag är som svenska, att det finns ett redan färdigt nätverk med kvinnor som välkomnar dig till olika aktiviteter och ger dig möjligheten att bli en del av ett grupp med andra som varit med om mycket av det du funderar på och behöver i stöttning när du kommer till en ny stad eller ett nytt land. Du får genom SWEA möjlighet att läsa om andras erfarenheter i SWEA Nytt, tillgängligheten till Facebook och diskussioner där och det underbara SWEA Bladet med intressanta och givande artiklar. Att få det försprånget och ynnesten är helt fantastisk och unikt. Tack igen alla härliga SWEA-kvinnor i Denver!

 

//Lisa