Network Menu

Vandrarna

Mt. Elbert, here we come! Eller…?

Det var månader av prat, texts och planering för att klättra upp en av Colorados 14ers. Vad behöver vi ha med oss? Vilken 14er ska vi tackla? Hur är det med snö längs leden? Och så samtal med Park Rangers: snötäcke fortfarande på höjder över 10k feet. Okej, nya planer. Meadow Mountain: here we come!

Vi var fyra Sweor – Inga W, Lisa A, Anna H och jag, plus fyrbenta medföljaren Kylie – som en fredag kväll i juni åkte upp till Vail för att övernatta i Annas jättefina condo. Middagsbesöket på Blue Moose blev en minnesrik upplevelse i sig som vi inte går in på detaljer här, men låt oss bara säga att det är sommartider i Vail…

Eftersom det var en dagshike så var vi vid Meadow Mountain trailhead vid nio-tiden. Foton kan inte beskriva hur hur vackert det var. Underbara försommargröna skiftningar i gräsängar och skog, klarblå himmel, sol, svalkande vindpustar som fick Aspen blad att brusa. Alla sinnen aktiverades. Allt eftersom vi gick högre och högre genom ängar och bladträdssamlingar så såg vi mer och mer av snötäckta bergstoppar som liksom gömde sig på lägre höjder. Vandring i Colorado är helt enkelt underbart!

På leden träffade vi en del andra vandrare (bla en norrman), flera hundar för Kylie att hälsa på och några mountain bikers.Det blev en hel del pauser på vägen upp, det var trots allt 2,099 feet som vi skulle upp på den 4.7miles långa leden upp till toppen. Väl uppe var 360-graders vyer av berg, fält, skog och en liten trästuga. Här slog vi oss ner för att äta medhaven picknick lunch. Att äta Kalles Kaviar på ägg på nästan 10k höjd är inte helt fel.

Vägen ner gick snabbare, men återigen med korta pauser då och då när Kylie behövde svalka sig i skuggan eller doppa tassarna i en bäck. Och även om vi Sweor inte hade svart varm päls så blev det rätt varmt när solen gassade på rejält under eftermiddagen. Svettiga, glada (och för mig rödbränd i nacken) kom vi ner samma väg vi gick upp. Efter vi strechat ut benmusklerna åkte vi förbi Starbucks för välförtjänt uppfriskande dricka som vi sen njöt av på Annas altan och återupplevade hiken vi alla bilder vi tagit.

 

En fantasisk dag och stor tack till Anna H för att vi fick övernatta hemma hos dig i Vail!

 

Av: Katarina Rönnlund Wright

 

För dig som vill se fler bilder…