Network Menu

Ordförandens Rader

Ibland är det de små insikterna som spelar roll. Hunter, 6 år, påpekade i bilen i morse att det är mycket svårare att skriva på svenska än på engelska. ”Ja, tänk på hur mycket du övar på att skriva på engelska – varje dag!” sade jag och tog tillfället i akt att pusha svenskan. ”Du kanske vill sitta på en av barstolarna och skriva lite på svenska varje dag medan jag lagar mat? Du kan skriva kort till mormor! Det skulle hon tycka om!” Till saken hör att sitta på barstolarna är en mycket speciell sak för mina killar, de känner sig stora och viktiga när de sitter uppflugna där tror jag. Bra idé tyckte Hunter om att sitta och skriva lite på svenska varje dag, och jag kan inte annat än att hålla med!

Som ni vet hade MAME-stipendiaten Kelsey Fuller sitt föredrag om samers liv, kultur, språk, utmaningar och utveckling den 16 oktober och för första gången körde vi live stream via SWEA Världens Facebook sida och fick 547 views – kul!  Du kan fortfarande se inspelningen här.

Tipp, tapp, tipp, tapp… Jodå, det närmar sig! Vi börjar med bakdagar i nord och syd den 11 november och visst har du anmält dig? Om inte, gör det snarast via Evite och hjälp till att baka de berg av kanel- och saffransbullar som behövs till julmarknaden. Påminnelse: julmarknaden är vår största inkomstkälla som möjliggör stipendier och donationer till syften som främjar svensk kultur, svenska språket och svenska traditioner. Din hjälp är med andra ord mycket viktig för SWEA och vårt syfte.

Nu slår Svenska Skolan och SWEA ihop sina påsar! Det vill säga mammor och barn på en föräldrar/barn-träff i parken med lek och picknick. Lek på svenska är viktigt för våra småttingar så håll utkik efter Eviten som har skickats till alla medlemmar. Den 11 november går ingen säker i Cook Park!

”Blåbär är jättegott, för det är sylt i dem!”

Ebba, 6 år

Kram och med tanke på hur mycket som händer den 11 november så träffar jag nog i alla fall några av er då!

Anna Hallen