Network Menu

Kanelbullens dag på Ansis Café

 

Som nog är er bekant så var den 4:e oktober Kanelbullens Dag. Vid 7-tiden på kvällen rullade vi i ”kanelbulle-maffian” in vid Ansis café, sugna som vi var på kanelbulle. Det luktade hembakt långt utanför den stängda ytterdörren – ja, man riktigt såg girlanger av söt och varm kaneldoft smita ut genom dörrspringorna!

Så fort vi steg in hälsades vi av Ansis två små bull-doggar och sen, när vi kom in i köket fick vi se den underbara bagerskan med röda kinder och kaveln i högsta hugg. ”Stäng dörren” sa Ansi, ”det får inte bli drag för då jäser inte bullarna ordentligt!” Jaha! Vi slängde igen dörren så fort vi kunde och snart tog vi av oss ett lager kläder för det var varmt i köket. ”Varsågoda!” sa Ansi, ”Ta för er medan de är varma…..och det finns kaffe och te och vill ni ha vin så finns det också!”

Det var ju som att ha kommit till himlen! Jag menar kaffe, te, kanelbulle OCH vin! Vi högg alla in och njöt av dessa underbara kanelbullar som bara Ansi kan baka. Vi satt runt bordet och pratade om barn, hälsa, språk, ja allt möjligt under solen. Magdalena hade tagit med sig sin jättetrevliga svärmor som har rötter i Frankrike och Brasilien och som läser svenska. Hon förstod mycket av alla våra dialekter även om det var svårt för henne att själv tala svenska. Hon talar redan franska, portugisiska och engelska sen förut och vi enades om att det är lättare att förstå ett nytt språk om man redan kan flera språk. Några av oss hamnade efter en stund runt Ansis och Scotts fina eldstad på altanen i den ljumna kvällen.

Det var verkligen så helmysigt och gott man bara kan ha det!! Vi fick med oss påsar med extra bullar till våra nära och kära och jag kan tala om att de var otroligt uppskattade av varenda en som fick turen att smaka.

Tusen tack Ansi!! Du är fantastisk!!

 

Skrivet av: Gisela Vaitaitis

,