Network Menu

Julmarknad & Lucia

Efter många månaders planerande, shoppande, pyssl1bande och fixande var det så dags att ställa iordning allt inför den årliga julmarknaden.

Fredagen den 18e november var det ett hjälpsamt gäng som dekorerade och satte upp allt hantverk och gjorde i ordning i Fellowship Hall. Vi öppnade upp en stund för SWEA medlemmar och det var många som i lugn och ro fick handla lite på kvällen, samtidigt som vi njöt av glögg och pepparkakor och wraps och sallad (för dem som hjälpte till).

På lördag morgon öppnade vi upp dörrarna för allmänheten. Entrén var pyntad med lyktor, granar och girlanger och väl inne möttes man av ljuvlig glöggdoft och en jullik och härlig atmosfär. Det fanns bakverk, godis, pepparkakshjärtan, blommor, dukar, handdukar, böcker, lucialinnen, luciakronor och ljus, tomtar, och mera tomtar, glöggmuggar, ljus, adventsljusstakar, skyltar, kort och kalendrar, smycken, barnkläder och pysselhörna med fiskdamm. Cafe SWEA hade smörgåsar av olika sorter, våfflor, kakfat och ris á la Malta.

Det blev besöksrekord i år, med över 550 personer som var där under dagen och njöt av marknaden och även den stämningsfyllda körsången, dans kring granen, besök av tomten och det fina luciatåget. Det var en helt fantastisk dag och det blev en mycket mysig och lyckad marknad.

Stort och varmt tack till alla volontärer som hjälpte till med allt för att få det att fungera så bra! Även stort tack till de som hyrde bord och sålde sina fina saker!

Julmarknaden är något vi alla ser fram emot varje år och det är så härligt att få vara med och sprida glädje, minnen, gemensamhet, traditioner, och härlig julstämning. Framförallt är det roligt att få göra det tillsammans med alla underbara Sweor och att få ha den här chansen att sammanföra oss lite mer. Det är guld värt.

Christin

17