Network Menu

Speed-dating inom Nätverksgruppen

natverksgruppen traff 2

Närverksträff #2 arrangerades i Charcoal restaurang. Vi var tio Sweor, som välkomnades mer eller mindre personligen av Chefen Patrik Landberg som också hade sett till att det skulle finnas svenska köttbullar i menyn för oss. Vi fick använda Chargoals fina privata konferensrum så att vi kunde hålla oss till oss själva i en lyxig konferensmiljö. Tema var ju ”speed dating” för att lära känna varandra ordentligt, bygga grunden för nätverkandet och för att veta hur vi kunde stötta varandra i framtiden.

Först njöt vi av god mat o vin o så körde vi igång med speed dating. Innan mötet hade vi ju samlat ihop några frågor från deltagare som de gärna ville ha svar på. Vi började speed datingen med frågan: Vilka är de största kulturella skillnaderna mellan amerikaner o svenskar i affärslivet? Och när varje grupp av två personer hade gått igenom frågan för ca 5 minuter så gick vi även igenom frågan tillsammans med huvudresultat från varje grupp. I summa summarum så kom vi fram tex följande: Svenskar är inte lika hierarkiska i affärslivet i sitt sett att kommunicera med varandra som det verkar vara i USA t.ex. titlar betyder inte så mycket i Sverige men betyder betydligt mer i USA.

Nästa frågor var följande: Hur är din erfarenhet från ett annat land/kultur en tillgång för en arbetsgivare? Hur har din erfarenhet från att jobba och bo i USA påverkat dig positivt? Hur kan man använda sin svenska bakgrund (t.ex utbildning, tidigare arbetsgivare, språk, att man flyttat runt mycket) som en styrka/fördel när man söker jobb i USA? Hur kommer man i kontakt med rätt personer på små/stora bolag, tex för att diskutera marknadsaktiviteter, samarbeten etc.? Vad är det värsta du har utsatts för i en jobbsituation och hur löste du det?

Diskussionerna blev mycket livliga, öppna och inspirerande för oss många. Vi ser helt enkelt mycket fram emot att ses igen i augusti där temat är våra Linkedin profiler och så önskar vi alla en skön sommaruppehåll from nu.

Stort tack till er alla som kom och hoppas vi växer mycket på nästa träffen också!

SWEA Denver Nätverksgruppen

 

Av: Milla Lindqvist