Network Menu

Semmelkväll med career/life coach Linda Sollars

 

Tisdag 24e februari hade vi en intressant SWEA-afton;  SEMLOR med en Life/Career coach föreläsning!

Vi var en 30-35 Sweor som trotsade snö och kyla.  Margareta Jonell hade varit så snäll och bakat utsökta semlor, och det fanns så många att man även kunde köpa fler och ta med sig hem…. (min make undrade om jag kunde skicka en till Chicago där han befann sig). Recept på semlorna finner du här.

Efter fika och allmänt mingel berättade Anna Bergström om vad SWEA har på programmet framöver, och flera nya medlemmar välkomnades.

Det konstaterades också att vi har många “Annor”  i SWEA, och att alla nya medlemmar hade fått en grön ”plupp” på sina namnskyltar. Hade man en röd “plupp” så var man speciell (eller med i styrelsen ; ) vi vanliga hade inga färgpluppar alls, men vi hade kul ändå!

Så var det dags för vår Life/Career coach Linda Sollars att hålla sin presentation, som hon kallade ”What’s Your Potential ?”  Vi hade alla fått i hemläxa att göra en “online assessment”,  och ta med resultatet.  Testet var utarbetat av University of Pennsylvania och University of Michigan, och bestod av 120 frågor  att  ranka sig själv på. Vem som helst kan gå online och göra detta test gratis på www.viame.org. Jag tänker göra det igen om ett tag, nu när jag fattar lite mer av det!

Rapporten man får från testet  innehåller  24 “character strengths”  eller “styrkor” i rangordning. De fyra som kommer högst på ens personliga lista kallade Linda  ”core strengths” som man har att erbjuda. Hon beskrev  vidare hur man “översätter” dessa  t.ex., Gratitude, Judgement,  eller Hope vid t.ex. en anställningsintervju  så att det låter professionellt och imponerande!

Gemensamt för denna homogena SWEA grupp var Honesty dvs Ärlighet, vilket väl kan sammanfatta en svensk ganska bra! Linda hade aldrig tidigare haft en grupp med så många som hade denna styrka så högt upp på sina listor.

Vi gjorde en gruppövning där alla valde fyra  ”styrkor” högt upp på sin lista.  Högt upp pa allas listor kom förutom “honesty”, “kindness”, “appreciation for beauty and excellence”, “love of learning” och “creativity”, för att nämna några.

Lustigt nog kom ”spirituality” inte upp bland någon fyra högsta styrkorna. De flesta i gruppen hade denna långt ner bland de 24 styrkorna.  Kanske dags för oss att bli lite mer “connected to the Universe”…nästa föreläsning? LOL : )

Så summa summarum, SWEA gruppen är väldigt ärlig men kanske inte den mest spirituella gruppen på kartan!

Tack för kaffet, semlor, föreläsning och gemenskap!

 

p.s Linda hade heller aldrig haft en grupp som gillade lakrits så mycket. Hon berättade att det finns en affär nära Regis University doubledutchdenver.com som säljer massor av lakrits även salt!

 

Av: Camilla Cadwell

 

Klicka på respektive bild för att se den i större format

, , ,