Network Menu

Vilken Kräftskiva!

kraftor

Kan en kväll bli svenskare än årets SWEA Denver kräftskiva? Neej, jag tror faktiskt inte det. Dillsmak på kräftorna, hattar, sånger och ett 30-tal festglada personer som samlas en sommarvarm september kväll. Det var ett par år sen vi hade kräftskiva tillsammans inom SWEA Denver och vilken succé det nu blev!

 

Efter lite mingel och med sommardrink i handen blev det först tipspromenad – eller Tipsy Walk som vi översatte denna aktivitet till – där våra kunskaper om Sverige och våra landskap testades. Vet du svaret på denna fråga till exempel? Therese och Christin fick flest rätt svar och Therese gissade närmast på utslagsfrågan och vann äran!

tipsy walk

 

Långborden stod uppradade med stora kräftfat och de fylldes på med fler kräftor allt eftersom kvällen framskred. Äkta svensk tillagning med dillsmak – så himla gott!  Inget snålande här inte på kräftorna, alla fick så många de ville. Och till det: sallad med fikon och parmaskinka, och så hade Gisela V bakat sex smaskiga Västerbottenpajer trots att hon inte ens hade möjlighet att komma – Tack!

03 bord3

Sånghäftet blev flitigt använt. Denna grupp kan verkligen sjunga! Det blev till och med dragspels ackompanjemang av David – make till Lisa, vår nyaste Swea – och han lärde oss alla sjunga Gubben Noak i stämmor.

 

Som avslut på kvällen bjöd Lena på hembakade tårtor och kaffe. Alltså, det kan inte bli så mycket svenskare än så här och jag hoppas att det blir en kräftskiva även nästa år!

Från oss 30 plus gäster vill jag därför bara säga: Ett varmt Tack till kommittén – Anna R, Emelie S, Chandrika – för att ni fixade och gav oss alla en kväll att minnas. Och stort Tack till Lena U-H som öppnade sitt fina hem och flyttade om möbler så vi alla skulle få plats i ett och samma rum!

Fler foton nedan.

Av: Katarina Rönnlund Wright

Bilder: Jeannete Sorensen Hickok

Fler foton från kräftskivan, klicka för att se större bild

,