Network Menu

Årets Julmarknad!

slider

SWEA Julmarknad – första gången!

Så var det äntligen dags, att få gå på min första svenska julmarknad här i Denver. Hela familjen hängde på och det var en härlig känsla att komma in i lokalen med en varm kopp glögg i handen och få se alla vackra saker som fanns, känna de goda dofterna av julmat och inte minst alla glada gäster.

För barnen och min man var det en skön stund, och en omväxling från vardagen, att få gå på en tillställning där så många pratade svenska.

Jag arbetade i några timmar med att sälja hantverk och godis. Det var otroligt roligt och intressant att få träffa både svenskar, amerikaner och svensk-amerikaner som kom förbi och handlade och pratade. Jag träffade en SWEA-kvinna från Chicago som var i Denver denna helg. SWEA-julmarknaden i Chicago var samma helg och hon missade därmed deras så hon passade på att gå på vår här i Denver istället.

Det kom också förbi en amerikansk herre som blev så glad när han såg min namnskylt. Det visade sig att hans mormor var svensk och min namne så namnet Lisa Jonsson betydde mycket för honom.

Så roligt att se den glada minen när någon plötslig höll en påse saltlakrits i handen eller en Marabou chokladkaka.

Jag fick också hjälpa till att uttala och översätta “god jul” och “välkommen” några gånger som stod på en del saker som såldes. God Jul var nog det mest tungvrickande att få till.

På slutet av dagen var det härligt att få höra vackra julsånger framföras av SWEA kören och se de otroligt söta barnen i luciatåget. Nu känner jag mig redo att börja förberedelserna för min första jul på amerikansk mark.

Av

Lisa Jonsson

lisa j familj

Fotogalleri

Vi har så många fina kort och minnen från julmarknaden! Tack igen till alla som kom som besökare eller hjälpte till! Fotoablum nedan är grupperade i följande sektioner: Försäljning, Kören & Tomten, Mingel Köket, Lucia, Hyrbord och Blandat.

Försäljning

Kören, Tomten & Dans runt granen

Bilder kommer!

Mingel

Bilder kommer!

Köket

Lucia

Hyrbord

Blandat

,